Планини

Планини

Онлайн пътеводител на планините по света. Всичко за красивите планини в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите планини и върхове по света. Планини , пътеписи и маршрути.
Връх МакКинлиВръх МакКинли
24 Септ.
Rosi Trifonova
Планината ЕлгонПланината Елгон
25 Юли
Rosi Trifonova
СедонаСедона
25 Юли
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЮнгфрауЮнгфрау
25 Юли
Юнгфрау (Jungfrau) се счита за един от най-емблематичните за Швейцария върхове. Алпите са невероятно красив и всеобхватен планински район. Юнгфрау - информация и снимки.
Връх МатерхорнВръх Матерхорн
25 Юли
1
Връх Матерхорн със своите 4478м надморска височина е част от планинската верига на Алпите. Връх Матерхорн е един от най-известните, като се нарежда гордо до К2 в Хималаите и шампионa Еверест
Планината КилиманджароПланината Килиманджаро
25 Юли
Килиманджаро е най-високата планина в Африка, достигаща 5895 м. От върховете му се вижда цяла Кения и Танзания. Най-високата точка е връх Ухуру или още известен като Кибо.
Планината ФуджиПланината Фуджи
25 Юли
Планината Фуджи с право е сред най-големите забележителности в Япония. Самите японци смятат Фуджи за своята най-свещена планина и я тачат като светец.
Планината КенияПланината Кения
25 Юли
Обявена през 1997 г. за част от световното културно наследство от ЮНЕСКО планината Кения е най-високата в Кения и втората в африканския континент след величествения Килиманджаро.
Тасили Н 'АджерТасили Н 'Аджер
25 Юли
1
Тасили Наджер e природен резерват в Алжир, който се състои от неповторими пясъчникови скали. Скалните рисунки и пещерните изображения пресъздават историята за живота и смъртта на Тасили Н 'Аджер.
Синайската планинаСинайската планина
25 Юли
Първото нещо, с което трябва да свързвате Синайската планина е библейският разказ за Мойсей. Синайската планина е втората по височина на Синайския полуостров.
Тейбъл МаунтинТейбъл Маунтин
25 Юли
Тейбъл Маунтин е една от най-големите забележителности в ЮАР и е неизменно свързана с град Кейптаун. Има четири еко пътеки в планината, с продължителност от два до шест дена.
Планината РъшморПланината Ръшмор
25 Юли
1
Планината Ръшмор е внушителните паметници на американската история. В скалите са изсечени образите на 4 щатски президенти. Планината Ръшмор е сред популярните забележителности на САЩ.
Смоуки МаунтинсСмоуки Маунтинс
25 Юли
Смоуки Маунтинс е голяма планинска верига, която е част от Апалачите и националните паркове на САЩ. Намират се на границата между Тенеси и Северна Каролина.
Връх Сейнт ХелънсВръх Сейнт Хелънс
25 Юли
Макар и опустошителен, Връх Сейнт Хелънс, на който все още има действащ вулкан, е една внушителна и вълнуваща гледка. Сейнт Хелънс се намира в Орегон, Сащ и е сред действащите вулкани в света.
Връх МакалуВръх Макалу
25 Юли
Макалу е планина, която е истинско предизвикателство за професионалните алпинисти. Върхът Макалу е петият по височина връх в цял свят. Световни върхове и планини.
Планината КрейдълПланината Крейдъл
25 Юли
Планината Крейдъл е част от национален парк Планината Крейдъл – езерото Сейнт Клеър на остров Тасмания. Сейнт Клеър е най-голямото сладководно езеро в Австралия.
Шотландските ХайлендсШотландските Хайлендс
25 Юли
Шотландските Хайлендс са набраздените скални брегове на северната част на Шотландия. В шотландските Хайлендс се намира и най-високата точка на целия Британски остров - Бен Невис.
ШпицкоперШпицкопер
25 Юли
Шпицкопер e природен резерват, разположен между в Намибия. Шпицкопер е любима дестинация на романтичните екстремисти и е наричан още африканския матерхорн.
Връх БромоВръх Бромо
25 Юли
Връх Бромо е величествен планински масив в националния парк Бромо-Тенгер-Семеру. Връх Бромо е известна и любима на много хора дестинация и е разположена в Източна Ява в Индонезия.
Връх КалинВръх Калин
25 Юли
Връх Калин в Рила Планина всъщност обединява два върха. Условно са известни като Голям и Малък Калин или Калин 1 и Калин 2. Връх Калин е леснодостъпен от популярната хижа Иван Вазов.