Планини

Планини

Онлайн пътеводител на планините по света. Всичко за красивите планини в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите планини и върхове по света. Планини , пътеписи и маршрути.
КопитотоКопитото
18 Дек.
Нина 2
Връх КинабалуВръх Кинабалу
01 Ноем.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ВисбаххорнВисбаххорн
12 Окт.
Висбаххорн или Гросес Висбаххорн е величествена планина в Австрийските Алпи. Висбаххорн е лесен за изкачване и е популярен сред планинарите. Висбаххорн е висока 3564 метра
Връх РъндълВръх Ръндъл
11 Окт.
Връх Ръндъл се намира в долината Боу Ривър, близо до река Спрей (Spray). Връх Ръндъл е висок 2949 метра. Връх Ръндъл стои гордо на границата на парковете Каназаскис и Банф в Албърта.
Катедралната скала в СедонаКатедралната скала в Седона
24 Септ.
Катедралната Скала се намира в Седона, Аризона. Катедралната Скала е място, където идват любителите на скалното катерене от цял свят. Катедралната скала се тачи като свещено място.
Върховете Опал в Национален парк ДжаспърВърховете Опал в Национален парк Джаспър
17 Септ.
Върховете Опал са едно от най-магнетичните места в рамките на Национален парк Джаспър. Върховете Опал предлагат красиви планински маршрути. Върховете Опал са прочути с своите поляни диви цветя.
Зъберите КиърсарджЗъберите Киърсардж
13 Септ.
Зъберите Киърсардж представляват планински стълб в окръг Фресно, щата Калифорния. Зъберите Киърсардж се намират в Национален парк Кингс Каньон. Киърсардж се издигат на 3. 510 метра над морското равнище.
Връх РобсънВръх Робсън
13 Септ.
Връх Робсън е най-известният планински връх в Скалисти планини на Северна Америка. Робсън е и най-високата точка в канадската част на Скалистите планини. Връх Робсън е висок 3000 м.
Планината АниакчакПланината Аниакчак
14 Февр.
Планината Аниакчак представлява вулканична калдера на възраст над 3000 години. Тя е с диаметър около десет километра и се намира в Аляска
Връх КукВръх Кук
09 Януари
Връх Кук в Нова Зеландия е любима дестинация на алпинистите. Връх Кук е известен още като Аораки в най-високият връх в Нова Зеландия.
Връх СемеруВръх Семеру
09 Януари
Вулканът връх Семеру е най-високият вулкан на остров Ява. Вулканът Семеру е активен вулкан и е известен с невероятната гледка, която представлява на изгрев слънце, както и по време на залез.
Вулканът ПаринакотаВулканът Паринакота
09 Януари
Вулканът Паринакота се намира на 6348 метра надморска височина в северната част на Чили. Паринакота е разположен в Националния парк Лаука.
Връх ТейдеВръх Тейде
09 Януари
Връх Тейде е най-високата точка на испанския остров Тенерифе и се издига на 3718 метра височина. Връх Тейде е впечатляващ с размерите си вулкан.
Ама ДабламАма Даблам
09 Януари
Планината Ама Даблам (Ama Dablam) се намира в Хималаите и се издига на 6812 метра надморска височина. Връх Ама Даблам е смятан за един от най-впечатляващите планиски върхове.
ГросглокнерГросглокнер
03 Януари
Гросглокнер е най-високата планина в Алпите, както и най-високата планина в Австрия. Планината Глосглокнер се намира в пределите на Национален парк Хое Тауерн.
КавказКавказ
17 Дек.
Кавказ е планина, разположена на на границата между Европа и Азия, между Черно море, Каспийско море и Азовско море. Най-високата точка на Кавказ е връх Елбрус, достигащ рекордните 5642м.
Планината на суевериетоПланината на суеверието
14 Дек.
Планината на суеверието се намират в Аризона. Планината на суеверието плаши някои туристи със своя пустинен климат, който през лятото предлага високи температури и липса на достатъчно водни ресурси.
Планината Кайлас и езерото МанасароварПланината Кайлас и езерото Манасаровар
03 Дек.
Планината Кайлас (Mount Kailash) е свещено за източните религии място. Тайните възвишения са разположени в отдалечения тибетски западен край на Хималаите.
Планината АлтайПланината Алтай
03 Дек.
Планината Алтай е разположена в Централна Азия. Най-висока точка в Алтай е връх Белуха. В планината Алтай се формира и четвъртата по големина река в света - река Об.