Планини

Планини

Онлайн пътеводител на планините по света. Всичко за красивите планини в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите планини и върхове по света. Планини , пътеписи и маршрути.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Връх БотевВръх Ботев
04 Юни
Връх Ботев достига до височина от 2376 метра. Самият Връх Ботев е част от територията на резерват северен Джендем. В района на връх Ботев се намира Райското Пръскало. Изходни точки са Карлово и Калофе
Дънлоуската клисураДънлоуската клисура
20 Април
Дънлоуската клисура (Cap of Dunloe) е разположена между две хълмисти местностина изток от Киларни, като попада в рамките на националния парк Киларни.
Връх МусалаВръх Мусала
13 Април
Връх Мусала е най-големият и най-величественият връх не само за България, но и за цяла Югоизточна Европа. Връх Мусала - снимки, туристическа информация.
Връх ВихренВръх Вихрен
10 Април
Връх Вихрен е един от 100-те национални туристически обекта. Връх Вихрен е най-високият връх в Пирин планина. Вихрен е разположен на главното било между реките Бъндерица и Влахинска.
Връх СинаницаВръх Синаница
06 Април
Връх Синаница има славата на един от най-красивите върхове в Пирин. Връх Синаница не може да се сбърка с никой друг. Синаница е известен още и като Чуката, Разцепения връх и Варовитата чука.
Връх МальовицаВръх Мальовица
05 Април
Връх Мальовица достига до 2729м височина и е любимо място за изкачване от алпинисти. Мальовица предлага отлични условия както за ски спускания, така и за каране на сноуборд.
Боядисаната пустиняБоядисаната пустиня
03 Април
Боядисаната пустиня се намира по течението на река Колорадо в САЩ. Боядисаната пустиня местност се състои от интерсени скали, обагрени в жълти, червени, кафеви и оранжеви райета.
Връх АраратВръх Арарат
30 Март
Достигащ до рекордните 5137 м надморска височина Арарат е най-високата планина на територията на Турция. По своята същност Арарат е затихнал вулкан.
Сините планиниСините планини
18 Дек.
Сините планини (Blue Mountains) са красива и величествена природна местност в Австралия. Сините Планини простират на юг от Мелбърн и са близо до столицата Сидни в Австралия.