Планини

Планини

Онлайн пътеводител на планините по света. Всичко за красивите планини в България. Снимки и туристическа информация на най-впечатляващите планини и върхове по света. Планини , пътеписи и маршрути.
Вулканът ЕтнаВулканът Етна
25 Юни
Rosi Trifonova
Планината НемрутПланината Немрут
03 Май
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Планините ЧисосПланините Чисос
02 Май
Чисос се простира на 104 кв. км по протежение на Рио Гранде в югозападната част на щата Тексас в национален парк Биг Бенд. Планинската верига Чисос е като естествена бариера насред пустинята.
Връх МоранВръх Моран
02 Май
Връх Моран е едно от популярните предизвикателства за планинарите и скалните катерачи в САЩ. Моран се намира в границите на Национален парк Гранд Тетън в западната част на щата Уайоминг.
Планината Фиц РойПланината Фиц Рой
30 Април
Фиц Рой е една от вълнуващите гледки на природно разнообразната и богата област на Патагония. Фиц рой е част от масива на Андите.
Невадо МисмиНевадо Мисми
13 Април
Невадо Мисми е името на гигантски връх, който се намира в планинската верига на Андите в рамките на Перу. Невадо Мисми достига височина от 5597 метра, има вулканичен произход.
АйгерАйгер
13 Април
Връх Айгер заедно с Мьонх и Юнгфрау е гордостта на Швейцарските Алпи. Айгер (3970 м) е предизвикателство за много катерачи. Първото покоряване на връх Айгер става на 11 август 1858 г.
Бен НевисБен Невис
11 Април
Бен Невис е най-високата планина в Обединеното кралство и цяла Великобритания. Бен Невис се извисява в района на Шотландските Хайлендс, в Грампианските планини - главните планински възвишения на Шотландия.
МьонхМьонх
05 Април
1
Мьонх е един от величествените върхове на Бернските Алпи в Швейцария. Мьонх заедно с Юнгфрау у Айгер образуват Светата Троица на алпинистите сред планинските масиви на страната.
Ледник КрауфуутЛедник Крауфуут
04 Април
Глетчерът Крауфуут се издига в едноименната планина, южния край на езерото Боу. Крауфуут е една от задължителните спирки в района на национален парк Банф.
Планината ТомпсънПланината Томпсън
04 Април
В изумрудените води на езерото Боу в канадския Национален парк Банф красиво се отразява величествената осанка на планината Томпсън. Планината Томпсън носи името на Чарлз Томпсън.
Мон БланМон Блан
11 Януари
Мон Блан е най-високият връх в Алпите и в цяла Западна Европа. Връх Мон Блан е най-голямото предизвикателство за алпинистите в Западна Европа. Мон Блан се намира на границата между Франция и Италия.
ХуангшанХуангшан
24 Дек.
Планината Хуангшан е едно от красивите природни места, които може да посетите в Китай. Хуангшан се намира в южната част на Провинция Анхуей в източната част на Китай.
Връх МитреВръх Митре
11 Дек.
Връх Митре е природен феномен във фиорда Милфорд Саунд в Нова Зеландия. Милфорд Саунд навлиза на 15 км в сушата от към Тасманово море.
Глетчерът АлечГлетчерът Алеч
10 Дек.
Глетчерът Алеч е най-големият ледник в Алпите, както и най-големият европейски алпийски глетчер. Най-високата точка на ледника е Алечхорн, извисяваща се до 4195 метра.
Планината РайнерПланината Райнер
05 Дек.
Планината Райнер се намира в Пиърс Каунти, Вашингтон, на около деветдесет километра югоизточно от Сиатъл. В планината Райнер се намира всъщност един активен вулкан.
Планината ПилатусПланината Пилатус
05 Дек.
Пилатус е разположен в швейцарските Алпи съвсем близо до езерото Люцерн и града Люцерн. Най-високата точка на Пилатус достига 2120 метра, а добрата новина е, че може да бъде лесно достигната.
Планината ОлимпПланината Олимп
23 Ноем.
Планината Олимп заема източния бряг на континентална Гърция. Най-високият връх на Олимп е Митикас, което от гръцки се превежда като нос. Туристическа информация и снимки на Олимп.
Лорентианските планиниЛорентианските планини
22 Ноем.
Лорентианските планини (Laurentian Mountains) са живописна верига разположенa в южната част на Квебек в Канада. Лорентинската планина е една от най-старите планини в света.